Noget
jeg har bemærket ved de fleste fondant opskrifter er, at de skriver
et antal marshmallow, der skal bruges – hertil tænker jeg; er der
ikke marshmallows i flere forskellige størrelser? Og jo, det er der
;) Dem jeg har lettest ved at få fat i, er nogle såkaldte
gril-marshmallows fra fakta, mens andre bruger dem fra Haribo. Men
der er størrelsesforskel på de forskellige mærker, så selve
konceptet af at have en opskrift med et antal af marshmallows, der
skal bruges i forhold til de andre komponenter, virker for mig
ufikst. Jeg har hidtil lavet min fondant på gefühl, men da jeg
lavede min nyligste portion, vejede jeg og skrev ned for at kunne
give opskriften videre.
Ingredienser:
145 g
Marshmallows (i det mærke jeg bruger, er det 25stk)
1 spsk
olie
2 spsk
vand
500 g
flormelis (1 pakke) – her er der også nok til at rulle fondanten
ud
Sådan gør jeg:
Marshmallows
puttes i en plastikskål, hvorefter olie og vand hældes over. Det
hele varmes i microovnen i intervaller af 30sekunder, indtil det er
en tyk, smeltet masse – det tager et sted mellem 1 – 1½ minut.
Skumfiduserne kan godt se ud til ikke at være smeltede, men faktisk
være det efter omrøring.
Herefter
rører man gradvist flormelis i, indtil massen har samlet sig til en
klump – så vender man den ud på bordet og fortsætter med at ælte
flormelis i, indtil fondanten ikke længere er alt for klæbrig. Man
skal dog ikke gøre den helt tør, så hellere lidt mindre flormelis.
Til denne portion var der nok flormelis tilbage af pakken til også
at rulle fondanten ud.
Når
fondanten har den ønskede konsistens, så kan den lægges til at
hvile i en lufttæt pose – men jeg har som regel ikke tålmodighed
til at vente og plejer at rulle den ud med det samme ;)
Denne
portion gav 600g færdig fondant – bonusinfo: jeg brugte 225g af
denne portion til at overtrække min dragekage, som var 20x12cm.
Farvet
fondant:
Hvis
man på forhånd ved, at man skal bruge farvet fondant, så synes jeg
det er lettere at farve fondanten idet man laver den, frem for
bagefter. Jeg tilsætter pasta farve i den smeltede skumfidusmasse og
rører det jævnt, inden jeg begynder at tilsætte flormelis.
Personligt foretrækker jeg at bruge pastafarverne, frem for de mere
flydende frugtfarver, idet de ikke giver nær så kraftige en farve
og der skal bruges meget mere af dem.
Hvis
man har set mine indlæg med tidligere kager, vil man nok bemærke,
at jeg ofte ”maler” med pastafarverne. Det betyder, at jeg i
nogle tilfælde vælger at pensle pastafarverne direkte på hvid
fondant, som allerede ligge som overtræk på kagen. Det gør jeg som
regel med kager, jeg gerne vil have helt sorte, da det er svært at
opnå, når man blander sort farve i hvid fondant-masse. Når
fondanten naturligt er hvid, vil det logisk set være sværere at
opnå dyb sort, og lettere at få pastel grå ;) Det kan lades at
gøre, at få en udmærket sort fondant, hvis man er villig til at
bruge meget pastafarve, og så synes jeg pensle metoden er lettere,
når det bare er en enkelt mindre kage, man vil have sort.
Jeg
håber opskriften kan gøre gavn :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar