Det skal siges, at denne blanding er lidt mild, så hvis man vil have den MEGET syrlig, så kan man tilsætte mere limesaft (man kan bruges samme opskrift bare med citronsaft).
Ingredienser:
3 æg –
sammenpisket150g sukker
80ml limesaft + 1 tsk. skal
60g smør
I nogle Curd
opskrifter varmes æggene op først, i andre smørret, så gad vide
om man bare kan smække det hele i gryden på én gang? Jeps, det kan
man godt.
Pisk æggene
sammen i gryden, tilsæt de andre ingredienser og varm op under
omrøring. Brug et termometer til at sikre, blandingen når op på 75
grader (grundet at der her bruges ikke pasteuriserede æg) og rør
fortsat rundt, til blandingen tykner. Men pas på den ikke koger, for
det ”krøller” æggene og laver små hvide klumper (erfaring ;)
). Lad Curden køle lidt, inden den sættes i køleskabt – den kan
holde i op til 10 dage i køleskabet, for det er jo ene friske
ingredienser :)
Tip: Hvis Curden
har fået lidt for hård varme og der er små gryn af kogt æggehvide,
så kan man være heldig at redde den, ved at sigte den og derved få
klumperne fra.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar