Denne opskrift er fra samme bog som den
smørcreme opskrift, jeg også har skrevet til jer (”Børnefestkager”
af Anne Wilson). Egentlig frygtede jeg, at det ville være en kedelig
og tør kage, men bestemte mig alligevel for at afprøve den. Og tænk
engang, den er faktisk udmærket :) Jeg tror det svarer til det,
amerikanere kalder en sponge cake – en svampet lys kage
indeholdende smør. Denne slags kage er lidt tungere, end de bunde
jeg plejer at lave, som hovedsagelig består af piskede æg –
derfor egner denne slags kage sig bedre til at ”bygge” med. Jeg
ville bruge opskriften til at lave en Kamera Kage og til den slags
kager, er det en fordel at selve kagen er lidt mere robust.
Ingredienser:
150g smør - tempereret
1 ¾ dl sukker
3 æg
2 tsk. vaniljesukker
4 dl mel
2 ½ tsk. bagepulver
¾ dl mælk
Forvarm din ovn til 190 grader, og find
en passende form og beklæd den med bagepapir. (jeg brugte en 30x20
cm form). Pisk smør og sukker luftigt, og tilsæt så æg lidt efter
lidt og pisk grundigt. Sigt de tørre ingredienser sammen i en skål
og vend dem i massen skiftevis med mælken – rør kun til dejen er
jævn. Hæld dejen i den klargjorte form og bag i ca. 35 min eller
til en kødnål kan stikkes i midten af kagen og komme ren op. Lad
kage køle lidt i formen, inden den tages ud og køler helt på en
rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar