lørdag den 2. marts 2013

Hindbærmousse

Denne mousse er rigtig god i kager både med lyse og mørke bunde, gerne sammen med et lag chokolade ganache - en kombination der ofte er brugt i bryllupskager :)

Ingredienser:
250 g hindbær
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl fløde
4 blade husblas

Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet dækket med et stykke husholdningsfilm.
Bærerne koges i et par minutter (for at sikre sig mod bakterier). De kogte bær moses med en gaffel og blandes med sukker og vanilje. Blandingen køles ned til den er kun er lidt lun.
Husblassen sættes i et glas med koldt vand i ca. 5-10 min. De krammes fri for vand, og derefter smeltes de i mikroovnen (tager meget kort tid), og blandes med bærblandingen - det gøres ved først at blande lidt bærmasse i husblassen for at få samme temperatur, inden husblassen røres i bærene. Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet. Moussen stilles i køleskabet i mindst et par timer, inden den bruges - hvis det er en stor kage, jeg skal lave, så lader jeg gerne moussen stivne natten over i køleren - så den ikke løber for mig ;) 
 
Denne opskrift rækker til ca. to kag i en 20 cm kage - der gik ca. én portion til et lag i Barbapapa kagen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar