mandag den 1. april 2013

Bas Guitar kage :)


Min nyeste kage - formet som en bas :) Det skal straks siges, at jeg intet ved om instrumentet - kagen er lavet af bedste evne ud fra et foto ^^


Kagen består af kakaobunde (mine luftige kagebunde tilsat kakaopulver) fyldt med tobleronecreme, stænket med baileys og smurt op med kakaosmørcreme. Der er mange forskellige opskrifter på tobleronefyld, nogle med meget chokolade andre med meget lidt - jeg valgte at forsøge mig med noget midt imellem:

Toblerone-creme:
2,5 dl piskefløde
200 g toblerone (den originale lyse)

Fremgangsmåden er den samme som til chokolade-ganache, chokoladen smeltes i fløden og køles helt ned, før den piskes op. Denne mængde rækker til et lag i en 20 cm kage - jeg brugte opskriften x 4 til denne kage.






Det første jeg gjorde i processen var at tegne og klippe en skabelon til formerne ud af bagepapir. Så kunne jeg bedre beregne, hvor store kagebunde, jeg skulle bage. Samlet var kagen alt for lang til at kunne være i mit køleskab, derfor delte jeg den ud i tre dele, som jeg kunne samle til sidst. Som fad havde jeg lånt min stodmors puslespils-plade og beklædt den med sølvpapir - fade oppe i den her størrelse er svære at finde ;)


Her ses de tre dele lagt sammen med fyldet og smurt op med kakaosmørcreme. Det viste sig at være en udfordring at få dem helt lige høje - det er jo som at lægge tre forskellige kager sammen. For at få en god opsmøring er det vigtig, at kagen har været på køl/frost først, så fyldet har sat sig. Hvis fyldet er for blødt, så er det svært at dække det med smørcremen uden at trække det med. Efter opsmøringen kommer kagen på køl igen, mens jeg laver fondanten.

Til denne kage lavede jeg to og en halv portions fondant - en rød, en brun og en halv lys brun/gul. Det var klart lettest at betrække halsen og hovedet, da de former er lette at gå ting - selv guitaren har flere detaljer og var mere udfordrende at betrække helt glat. Her er de tre dele med det basale lag fondant.


Jeg forsøgte at lave så mange af detaljerne, inden kagen skulle samles som muligt, heriblandt strenge og knapper. For at opnå sølv-looket på detaljerne brugte jeg sølvfarvet madfarve. Egentlig kikkede jeg bare på mit referencebillede og prøvede at lave så mange detaljer som mulig.

På selve dagen tog jeg dele ud af køleren og samlede dem ca. 20min inden den skulle hentes - her sprøjtede jeg kanten og de sidste strenge på.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar